Опасно горещо време в почти цялата страна

07:00, 14 юли 21 25 2412 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще бъде предимно слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 33° и 38°, по-ниски по морския бряг.

Педупредителен жълт код за горещо време е обявен за 20 области в страната. За утре без предупредителен код за високи температури са само осем области в страната. Това са Силистра, Добрич, Разград, Шумен, Търговище, Варна, Сливен и Бургас.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури 27-30°. Температурата на морската вода е около 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 21°.

И в четвъртък ще бъде горещо, над по-голямата част от страната - и слънчево. Над планинските райони в Западна България ще се развива купеста облачност, около и след обяд там не са изключени изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб до умерен, от изток-югоизток. В петък на повече места в Западна България ще се развива и по-мощна, купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Там дневните температури ще са по-ниски. В Източна ще остане слънчево и горещо, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама