Борисов размаха призовка от Рашков

12:13, 13 юли 21 / Новият парламент 25 2616 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Бойко Борисов е получил призовка да се яви на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“. Това обяви самият той на брифинг на ГЕРБ, на който отново се появи изненадващо. В призовката пише, че го викат в четвъртък сутринта за „снемане на сведения“.

Припомняме, че преди изборите в свое интервю служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че според него Борисов трябва да бъде разпитан след вота, защото иначе „ще продължи да плаче като вдовица“.

Не се плаша. Рашков, ела да ме разпиташ ти. Пак ви бих и сега два дни радевата машина се чуди как да нагласи изборите“, заяви той. „Само мене не ме бяха викали. Бойко Рашков няма ли да го викнат за имотите. Спецов (новият шеф на НАП – бел. ред.) няма ли да го викнат за изчезналия купувач на неговите фирми. Не са страшни. След няколко месеца народът ще ги бие с камъни. Те са корумпирани. Народът каза: „Не искаме ГЕРБ да управлява, но не искаме да се изчегърта“. Христо има с 10% по-малко от ГЕРБ, а Мая с 5% дава акъл. Народът иска коалиция. Трябва да си поемат отговорност“.

От Бойко Рашков не знам какво мога да очаквам. Най-вероятно ще ме питат защо не съм купувал гласове като другите, защо съм победил в лидерските битки, защо партията ми е толкова стегната и кога ще се откажа“, каза Борисов. По думите му отново ГЕРБ е „костицата в гърлото, която не могат да преглътнат“.

„Не могат да направят Слави първи, излагат се два дни вече и се чудят как да направят мошенгията и нещо трябва да ми направят. Надявам се да изляза жив. Може и да ме задържат, не ги знам“, коментира още Борисов.

Защо ЦИК се бави с броенето на гласовете?

„Връщането на НДСВ от задния вход“

Той коментира отново и резултатите от изборите, като изтъкна, че повечето хора не са излезли да гласуват от страх. „Юристите настояват да атакуваме изборния резултат. Касиране на изборите, нови избори, нов хаос народът няма да го издържи. Няма пари, ще се вдигне коронавирусът, няма ваксини, защото са ги унищожили“, каза още Борисов, цитиран от БГНЕС.

Бившият премиер коментира и предложения кабинет от Слави Трифонов: „Като пуснах днес телевизора, все едно се върнах 20 години назад – Шулева, Велчев, Катев. Толкова съм им сърбал попарата. Казах им, че поне 10 години мога да управлявам сам и така стана. А те направиха така, че да нямат един общински съветник в София”.

„Ако искаха да внесат спокойствие, трябваше премиер да е Симеон Сакскобургготски - той говори най-много езици. Основната им цел е да създават хаос, защото в хаосът се краде лесно. При нас имаше отговорност. Връщането на НДСВ от задния вход, т.е. през Трифонов ще им дойде в повече на хората“, подчерта Борисов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама