Радев свиква 46-ото Народно събрание на 21 юли

10:07, 16 юли 21 / Новият парламент 25 1974 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентът Румен Радев ще свика 46-ото Народно събрание на 21 юли. Държавният глава обяви, че не възнамерява да бави процедурата.

Очаквам от политиците да продължат демонтажа на порочния управленски модел, да намерим изход от икономическата криза, несправедливостта и бедността. Днес е българската политическа жътва, очакваме политиците да са на висотата на очакванията на хората", каза държавният глава, който присъства на ритуала жътва в силистренското село Проф. Иширково.

Той поздрави „Има такъв народ" за изборната победа и посочи, че с оттеглянето на кандидатурата на Николай Василев за премиер партията е отворила вратата за диалог, намиране на консенсус и решение.

„И предложенията, и утвърждаването на решение служебното правителство да мине към редовно зависи от народните представители и свободната воля на самите министри и най-вече от намирането на консенсус, обединяването около ясни приоритети", добави Радев, цитиран от БГНЕС.

Манолова предложи служебният кабинет да стане редовен

Държавният глава коментира и скандалите в здравеопазването, като посочи, че очевидно днешният модел на здравеопазване не работи. По думите му той води до превръщането на здравеопазването в бизнес, неприемлива уродливост вътре в системата. Не може разликата в заплащането между новопостъпил лекар и шеф на държавна болница да бъде от 50 до 100 пъти, каза още Радев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама