Водното бедствие в Европа: 108 жертви и стотици изчезнали

13:29, 16 юли 21 / Свят 25 2662 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Броят на жертвите от опустошителните наводнения в Европа нарасна до поне 108, повечето от които в Западна Германия, където аварийно-спасителните служби трескаво издирват изчезнали хора, предаде БГНЕС.

Германските провинции Рейнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия са най-силно засегнати. Село с население от 700 души е почти напълно унищожено. 15 000 полицаи, войници и аварийни екипи провеждат издирвателни операции. Мобилните мрежи не работят, което прави невъзможно свързването с много хора, предава bTV.

Към момента няма данни за пострадали български граждани при тежките наводнения във федералните провинции Райнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия в Германия, съобщават от МВнР.

В района на белгийския град Лиеж наводнението нанесе сериозни щети и наложи евакуация. В капана на лошото време са и Нидерландия и Люксембург.

В Белгия броят на загубилите живота скочи на 11. А в Турция шестима души загинаха при тежки наводнения в черноморската провинция Ризе.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама