„Има такъв народ“ съставя и втория кабинет без консултации

14:07, 16 юли 21 / Новият парламент 25 5150 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Слави Трифонов е на работа в момента. Работи в телевизия „7/8“. Така Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ отговори на журналистическите въпроси къде е лидерът на партията и защо не е на днешната пресконференция. До този момент Трифонов не се е появявал в медийни студия или на пресконференции на водената от него формация. Той общува с избирателите си и медиите единствено чрез профила си във Facebook.

„Според закона и Конституцията няма изискване лидерът на партията, спечелила изборите, да стане и премиер. През последните години лидерът на партията ставаше премиер и той командваше парламента. Смятаме, че Министерски съвет е изпълнител, който се назначава от парламента, който се избира от народа“, заяви Йорданов. „Трябва да се сложи край на лидерството, на месианството. Трифонов прави и това - да не се фокусираме върху лидера“, подчерта от своя страна Филип Станев.

Николай Василев се обяви за единствения, който е уволнил Делян Пеевски

Двамата обясниха, че новото предложение за кабинет ще бъде представено съвсем скоро. Или „когато му дойде времето“. „Ако предложеният от нас нов кабинет не бъде гласуван, по-логично е да има нови избори. Отговорността тук е на „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри, вън!“. В парламента е мястото за разговаряне“, посочи Тошко Йорданов.

Той обясни, че партията е имала неформална среща с Мая Манолова, която обаче не е била за договорка, а за обща политика в парламента. „Учуден съм, че за „Демократична България“ сме по-големи врагове, отколкото Борисов“, заяви Йорданов. Той заяви, че ако „Има такъв народ“ не получи подкрепа за този кабинет от двете протестни партии, тогава те имат пълната свобода да се договорят с Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ.

Филип Станев подчерта, че „Има такъв народ“ няма да влиза в договорки с останалите партии и отново ще състави сама предложението си за правителство. „Това е абсурдно за нас. Ние искаме да носим отговорност, ще съставим кабинет и ще предложим премиер“, посочи той.

На въпрос как гледа на идеята служебното правителство да стане редовно, Тошко Йорданов заяви, че има усещането, че в него има хора на ДПС. Той акцентира, че това е лично мнение и не обвързва партията с него.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 07:27, 17 юли 21

Tezi tapazi mnogo se vazgordqxa. Ne priznavat nikogo, a samo sebe si. Do pognusa egozentrichni, nagli i bezochlivi.
E, nqma mnogo da se kefite. Vasheto vhudo sthe bade za kratko. Ne se nadzenqvaite. Samochuvstvieto bez nikakvo pokritie e otbladkvastho i jalko.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама