Мика Зайкова отново открива първото заседание на новия парламент

09:20, 17 юли 21 / Новият парламент 25 3910 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

ЦИК определи с решение окончателния списък на народните представители в 46-ото Народно събрание. 28 избрани депутати от два многомандатни района са подали декларации, с които да определят района, от който предпочитат да представляват. Така Комисията определи кои са хората, които ще заемат местата им в листите, от които те се отказват. С това решение съставът на 46-ото Народно събрание е окончателно попълнен.

ЦИК обяви имената на новите депутати

Заместник-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов ще бъде депутат от Пловдив, а Мика Зайкова, която е най-възрастният депутат и която за втори път ще открие първото заседание - от Смолян. Председателката на 45-ото Народно събрание Ива Митева предпочете да е депутат от София.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов също ще са народни представители от София, като и двамата се отказаха от варненските листи. Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ остава от Благоевград, а Николай Хаджигенов - от София.

Кои са големите отсъстващи в 46-ия парламент?

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ избра Шумен пред Кърджали. Костадин Ангелов от ГЕРБ отново ще е депутат от Велико Търново. Бившият министър на спорта Красен Кралев ще е от Русе, както и Десислава Атанасова.

Пълен списък може да видите тук.

Решението ще бъде обнародвано в Държавен вестник. Вчера президентът Румен Радев съобщи, че първото заседание на 46-ия парламент се свиква за сряда - 21 юли.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама