Covid-19 по света: Отпадат всички ограничения в Англия

08:52, 19 юли 21 25 2899 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

От днес отпадат всички ограничения, въведени заради коронавируса в Англия. Отмяната на мерките е въпреки повишаването на случаите с „Делта“ варианта.

Коронавирусът у нас: Граждани на Великобритания, Испания и Кипър не се допускат у нас

Социалната дистанция и носенето на маски вече не са задължителни, но остават препоръчителни на закрити места, както и в обществения транспорт. Няма да има ограничения в броя на хората на концертите, театрите, на сватбите и на спортните събития. Отварят и нощните заведения, но ще изискват ваксинационен паспорт на посетителите.

Европа на бунт срещу въвеждането на задължителна ваксинация

Напълно ваксинираните британци, пребивавали в страни със среден риск от зараза с коронавируса, няма да бъдат поставяни под карантина след завръщането си.

Въпреки това британският премиер Борис Джонсън призова сънародници си да бъдат предпазливи. Той направи това с видеообръщение, след като се самоизолира заради контакт със здравния министър, който се оказа заразен, предаде bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама