Вятърът утихва на повечето места

07:00, 22 юли 21 25 2363 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за силен вятър е обявен за три области на страната. Пориви до 15-20 м/с се очакват в района на Варна, Добрич и Силистра.

През деня ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Валежи не се очакват. Ще духа умерен до силен северен вятър. Ще бъде по-хладно, с максимални температури между 26 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива. Само на отделни места слабо ще превали. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 20 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

В петък и събота ще преобладава слънчево време с купеста облачност в следобедните часове; само на отделни места, главно в планините в Югозападна България, са възможни краткотрайни превалявания. В петък вятърът ще се ориентира от североизток, в събота - от изток-североизток; ще бъде слаб до умерен. Максималните температури ще са предимно между 26 и 31 градуса, сочи прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама