Проф. Балтов е приет по спешност в „Пирогов“

08:25, 22 юли 21 25 2922 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Бившият директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов е приет в болницата с хипертонична криза късно снощи. Той се намира в интензивнито отделение на Клиниката по кардиология, съобщава Нова телевизия, като се позовава на информация от спешната болница.

„Пирогов“ и здравното министерство се помириха

Той е започнал да вдига кръвно в последните дни. Според лекуващите го медици причината е силен продължителен стрес.

Междувременно от „Пирогов“ съобщиха, че спират с протестните действия. Синдикатите към болницата смятат, че животът и здравето на пациентите са най-важни.

Историята помни достойните хора

Припомняме, че вчера бе последният работен ден на проф. Балтов като директор на болницата. Отстраняването му от поста доведе до протести на колегите му пред сградата на спешния институт. Министерството на здравеопазването и екипът на най-голямата спешна болница у нас се споразумяха и сложиха край на разразилия се конфликт. Това стана след като Българският лекарски съюз (БЛС) събра двете страни на среща в министерството. На срещата двете страни са се разбрали повече да не си разменят нападки. Направи се заявка да се работи и за промяна на системата на здравеопазването, а за проверката в лечебното заведение ще се изчакат заключенията на компетентните органи.

Фалшив ли е подписът на Кацаров в документите на „Пирогов“?

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама