Температурите се повишават

07:00, 23 юли 21 25 2474 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над България ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. В източната половина от страната ще духа до умерен вятър от север-североизток. На запад ще е почти тихо. Температурите ще се повишат и дневните ще са между 27° и 32°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево и след обяд ще духа бриз. Максималните температури ще са между 26° и 29°, малко по високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 13°.

В събота ще преобладава слънчево време с купеста облачност в следобедните часове - само на отделни места, главно в планините в Югозападна България, са възможни краткотрайни превалявания. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток; ще бъде слаб, в източната половина от страната до умерен. Максималните температури ще са предимно между 26° и 31°. В неделя ще бъде предимно слънчево, а температурите ще се повишат, сочи прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама