Рашков: Съжалявам, че през мутренските времена не се справихме с лидера на ГЕРБ

16:23, 23 юли 21 / Политика 25 3991 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

За мутренските 90-те години съжалявам само за едно нещо - че не се справихме с вашия лидер (бел. ред. – Бойко Борисов). Но има време, само ми дайте възможност. Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков в отговор на изказване на Тома Биков от ГЕРБ, който заяви, че Рашков е бил началник на Националната следствена служба по време на мутренските времена и не се е справил с мутрите.

Рашков дава Гешев на прокурор

„От вас зависи, дайте ми тази възможност“, обърна се Рашков към депутатите. И допълни, че като народен представител преди години се е държал много по-прилично от Биков. „Написал съм повече от 100 текста по закони и считам, че съм бил полезен за нацията“, посочи той, цитиран от Нова телевизия.

Евродепутатите от ГЕРБ искат комисията ЛИБЕ да разгледа заканите на Рашков

Евродепутатите от групата на ГЕРБ-СДС в ЕНП категорично протестират срещу реставрирането на практики и политически похвати от времето на репресивния комунистически режим. Това се казва в декларация на евродепутатите от ГЕРБ-СДС в ЕНП, цитирана от БНТ.

По думите им служебният вътрешен министър Бойко Рашков е направил недопустимо изказване по стандартите на всеки един парламент. „Той отправи директна закана от трибуната на Народното събрание за разправа с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Министър Рашков първо съжали, че не се е разправил с него, докато е бил следовател и после се закани, че има време да го направи сега. Смразяващ е паралелът с подхода на комунистите от 1947 година. Тогава комунистическият диктатор Димитров по същия начин се заканва на лидера на опозицията Никола Петков, който малко по-късно е обесен по скалъпен съдебен процес“, припомнят евродепутатите от ГЕРБ-СДС.

В декларацията си те са категорични, че сега бившият следовател Рашков, в качеството си на служебен министър със срок от 2 месеца, назначен от кандидата за още един мандат президент Радев, изпълнява предизборните поръчки да разчисти политическия терен за предстоящите избори на този, който го е назначил.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама