БСП обеща надпартийно мислене с цел съставяне на кабинет

11:58, 23 юли 21 / Политика 25 2349 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Предстои да работим усилено върху това, което вие винаги сте заявявали – разграждане на порочния управленски модел, справяне с корупцията, решаването на социалните проблеми, тежкото разделение в доходите и неравенството. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с ПГ на „БСП за България“. По думите му, за да се получи всичко това, е необходимо отговорно правителство, което да се опре на широка парламентарна подкрепа.

Конфигурацията в българския парламент така е отредена, че от БСП зависи постигането на устойчиво парламентарно мнозинство. Не само математически, изключително важно е да се постене идея. Приветствам вашето решение да участвате в диалога. Защото е важно бъдещото управление на страната да се формира около ясни приоритети“, каза Радев и допълни, че основната цел пред страната е да се състави кабинет.

„Има такъв народ“: Ако останалите подходят тяснопартийно, отиваме на избори

На консултациите левицата беше представлявана от лидера на социалистите Корнелия Нинова и Кристиан Вигенин.

„България е изправена пред сериозни предизвикателства както в резултат на COVID кризата, така и икономическите, и социални последици от нея. Предстои ни да приемем актуализация на бюджета, добре е, че служебният кабинет е подготвил вариант. За нас е изключително тревожно социално-икономическото състояние, предвид нарастващите цени на основни стоки и услуги. Този път трябва да се опитаме да съставим редовен кабинет с ясни приоритети и времеви хоризонт“, посочи Нинова, цитирана от bTV.

Тя определи като добър знак поканата за диалог с „Има такъв народ“, защото доскоро партията на Слави Трифонов определяше БСП като част от статуквото. Нинова обясни, че след срещата с ИТН Националният съвет на партията ще вземе решение как да действат по-напред.

ГЕРБ няма да отидат на консултациите при президента

Българските граждани могат да разчитат на БСП за разум, надпартийно мислене и грижа – с цел съставяне на редовен кабинет. Ако не се стигне до реализация на първия и втория мандат, ние имаме политическо решение – ако ни връчите третия мандат, ще опитаме да съставим кабинет“, обърна се лидерът на социалистите към президента.

Румен Радев приветства решението им и обясни, че е отговорност на всяка партия, получила мандат, да се опита да състави кабинет.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама