Манолова: Цената на водата „ще потопи“ българските домакинства

12:03, 27 юли 21 / Политика 25 2878 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Председателят на парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова иска промени в закона за ВиК и изслушване на КЕВР. Тя внесе предложението си в Народното събрание. Идеята на Манолова има за цел да промени начина на ценообразуване на водата.

Искането за изслушване на председателя на КЕВР е заради предложените от ВиК дружествата нови цени на водата за следващите 5 години.

Скок и на цените на храните

Според разчетите в края на периода в Сливен, например, цената на водата ще е по-висока със 127% в сравнение със сегашната.

Става дума за намерението на КЕВР да повиши цената на водата средно с 30% от 1 януари 2022 г. След повишаването на цените на парното, топлата вода, тока и природния газ, както и на всички основни хранителни продукти, за домакинствата ще бъде практически невъзможно да плащат и нова, много по-висока цена на водата“, каза Манолова, цитирана от bTV.

Токът, парното и топлата вода поскъпват

По думите ѝ повишаването на цената на водата буквално „ще потопи“ българските домакинства. „Със законопроекта, който внасяме, целим да дадем глътка въздух на българските семейства, за да могат да оцелеят в условията на повишаване на всички цени, които са важни за тях“, допълни Мая Манолова.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама