Комисията по ревизия се заема първо с „Автомагистрали“, АПИ и ББР

17:47, 28 юли 21 / Политика 25 2890 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Комисията по ревизия определи 17 приоритетни области за работата си. Сред тях са проверки на „Автомагистрали”, АПИ, ББР, топлофикационните дружества, ЕРП-тата и ВиК операторите, НАП, НОИ, както и разходите за СРС-та през последната година.

Да започнем с тези сектори и дружества, в които има най-големи разходи на пари. Предлагам да прибавим още един критерий – влияние върху джоба на българските граждани: бюджетът на домакинствата, стандартът на живот на всяко едно българско семейство“, посочи председателят Мая Манолова. Тя се обяви за изслушване и на данни за злоупотреби и жалби, отнасящи се до местната власт, включително общински предприятия и дружества с общинско участие.

Червена лампичка за „Има такъв народ“: Разговорите за кабинет забуксуваха

Най-голямата група в парламента – на „Има такъв народ“, посочи като основен приоритет разследването на харчовете в „Автомагистрали“. От ГЕРБ контрираха със свое искане на пътна тема – заради последните процеси в Агенция „Пътна инфраструктура“, където министър Комитова уволни ръководството на фона на разменени обвинения в лобизъм, а след това възстанови част от него.

БСП настояват да се засегне темата „Българска банка за развитие“. Проф. Румен Гечев призова държавните регулатори и контролните институции чрез свои представители да обяснят „как проспаха такива крупни неща като хазарта, „Автомагистрали“ и ББР“.

За „Демократична България“ приоритет е изясняването на фактите около строителството на „Турски поток“, а от ДПС поискаха да се обърне внимание на процесите в НАП и НОИ, пише bTV.

В обхвата на комисията е работата на Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни и общински предприятия, дружества с повече от 50 на сто държавно и общинско участие и местните власти през последните 5 години, а не последните десет, както бе в предишния парламент.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама