„Политкаст“ еп. 3: Как да разберем кога ни лъжат политиците?

10:00, 30 юли 21 / Политкаст 25 3308 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

В третия епизод на „Политкаст“ ще чуете равносметка на последната година в политически план, като посланието е едно – властта у нас е непредвидима.

Гостът

Ще разговарям с Радослав Евтимов – студент в Берлин и един от основателите на проекта „Лъжеш ли?“. Инициативата внимателно проверява изказвания на родните политиците в двете изминали предизборни кампании, а резултатите са повече от провокативни. Ще разберем колко точно неверни твърдения изричат политиците и кои са темите, в които най-често се опитват да манипулират.

Специалната рубрика „Под лупа“

Време е в рубриката да се обърнем към приложимата философия и психология. На фокус в третия епизод е „48-те закона на властта“ на Робърт Грийн – писател и оратор, чиято философия е близка до тази на Николо Макиавели. Книгата му събира хилядолетна мъдрост за лидерството, междучовешките отношения и борбата за власт във всичките ѝ форми, а като притчи в нея можете да прочете истории с едни от най-великите мислители в историята. Останете до края на епизода, за да научите и още.

Бъдете част от „Политкаст“

Очакваме вашите въпроси, коментари и предложения на [email protected], а най-интересните от тях ще четем в следващите епизоди! Слушайте ни в Topnovini.bg, в канала ни в SoundCloud, в Google Podcasts, Spotify, големите подкаст платформи, а скоро и в Apple Podcasts.

И не забравяйте, политиката има много лица. Вашето е едно от тях!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама