Малките жилища разделят семейства

16:00, 31 юли 21 / Любопитно 25 3308 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Животът в малки помещения може да доведе до психични разстройства, нервни сривове, постоянни семейни кавги и дори до развод. Това каза за РИА Real Estate Надежда Двоскина, член на Асоциацията за когнитивно-поведенческа психотерапия.

„Когато планирате закупуването на жилище е необходимо да се ръководите не само от местоположението или цената, но и от такива нужди като възможността да каните гости, да организирате личното си пространство и да отглеждате дете”, каза Двоскина, цитирана от БГНЕС.

Когато едно семейство купува апартамент с малка площ – до 30 квадратни метра, без да отчита много добре нуждите си, тогава след известно време двойката неминуемо ще се сблъска с проблеми, които могат прераснат в чести битови конфликти и да се стигне дори до развод", предупреди психологът.

Например, когато снаха и свекърва живеят заедно и не се харесват, малкото жилище няма да повлияе в полза на благоприятно развитие на ситуацията. Според психолога дребните заяждания един към друг могат да „еволюират” до „война за територия“ и да доведат до нервни сривове.

Според нея за тези, които живеят сами, е подходящ апартамент с обща площ от 35 квадратни метра. Младите семейни двойки е добре да се ориентират към жилище с площ най-малко 45 квадратни метра.

„Малките жилища са добри за тези, които купуват апартамент за нощувки между дълги и чести командировки, тоест като алтернатива на хотел. Иначе такива жилища са по-скоро потискащи“, заяви Двоскина.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама