Армения криминализира обидата към политици

18:45, 31 юли 21 / Свят 25 3269 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На извънредно заседание парламентът на Армения прие изменения в Наказателния кодекс, според който за обида към политици се предвижда лишаване от свобода за срок между един и три месеца. Заседанието бе излъчвано пряко на сайта на законодателния орган.

В подкрепа на текстовете гласуваха 72-ма депутати, няма „против“ и „въздържали се“, обяви заместник-председателят на Националното събрание Ален Симонян.

Наказателният кодекс на Армения предвижда глоба в размер от 100 до 3 000 минимални работни заплати за публична обида срещу лица или с помощта на информационни и комуникационни технологии (минималната заплата е около 140 долара). След приемането на промените, за повторна обида срещу едно и също лице, включително журналисти, общественици и политически дейци, наказанието е лишаване от свобода от един до три месеца, съобщи БНТ

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама