Горещо с краткотрайни валежи в сряда

07:00, 04 авг 21 25 3080 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските и източните райони ще се развива купеста облачност и на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен, в източните райони – югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 33° и 38°.

Жълт код за опасно горещо време е обявен за почти цялата страна. Само в 7 области няма предупреждения за опасно високи температури. Това са Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Разград, Шумен и Търговище. В другите 21 области термометрите ще достигнат от 35° до 38°. 

Над Черноморието ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността през втората половина на деня, като главно по северното крайбрежие за кратко ще превали. Максималните температури ще са между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Предимно слънчево ще бъде и в планините, но след обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали краткотраен дъжд. Ще бъде и ветровито с умерен, по най-високите части временно силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 29°, на 2000 метра - около 23°.

В четвъртък температурите отново временно ще се повишат, но в петък със силен северозападен вятър ще нахлуе относително по-хладен въздух. В следобедните часове ще има валежи и гръмотевични бури, на места временно интензивни. През почивните дни ще бъде предимно слънчево, а вероятността за превалявания е много малка, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама