„Философ съм, не юрист или анархист“: Пламен Николов показа дипломите си

15:30, 03 авг 21 / Политика 25 3441 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Кандидат-премиерът на „Има такъв народ“ реши да сложи край на спекулациите около образованието му и показа пълен набор от дипломи от средното си образование, та чак до днес.

Около образованието на кандидата за премиер Пламен Николов имаше доста въпросителни и сериозни разминавания - в годините и в мястото където е защитил докторската си степен.

Голямото разминаване: Къде и кога кандидат-премиерът е получил докторското си образование?

От думите му днес се разбра, че има докторска степен от Софийския университет, а дисертацията му е писана докато е бил за научен проект в университета в Клагенфурт в Австрия.

Николов показа и дипломата, указваща, че е доктор по специалност „Философия на културата, политиката, правото и икономиката“ от Софийския университет от 2004 г. Обяви, че е защитена пред 21-членна комисия, а не пред „тричленка“, както сега се правело.

Философ съм. Не съм юрист, икономист, анархист, както се пееше в песента на „Щурците“. Не подценявайте философското образование. Най-големите умове в политическия свят са завършили философия“, коментира кандидат-премиерът.

Той показа и самата дисертация „с праха и пепелта отпреди 16 г.“. „Който иска да я чете, да заповяда в Народната библиотека“, прикани той, цитиран от „Дневник“.

Николов обяви, че от Министерството на образованието му поискали разрешение да я публикуват, но той ще я издаде сам, „за да разберат, че научният труд като всеки труд трябва да се заплаща“. „Който иска да я има, ще трябва да си я купи“, заключи той с мотива, че след като е получил „такъв тип известност“ ще се възползва от нея.

Обяви, че е твърдо против плагиатството и заяви, че евентуалното бъдещо правителство под негово ръководство ще се бори срещу това чрез въвеждането на електронна система за изкуствен интелект, която ще следи всички публикации. „След въвеждането й у нас плагиатството рязко ще падне, както е станало в Германия и Франция“, обяви той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама