Рашков: Новият главен секретар на МВР не е от калинките

12:25, 09 авг 21 / Политика 25 3552 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Трябва ни главен секретар, който няма да допусне служби на МВР да бъдат обслужващ персонал на българската прокуратура. С тези думи служебният вътрешен министър Бойко Рашков представи Петър Тодоров – новоназначения главен секретар на МВР.

Предложен за поста след закрито заседание на служебното правителство, Тодоров бе назначен на мястото на освободения Ивайло Иванов.

Ивайло Иванов си тръгва от МВР с „високо вдигната глава“

Дълго време министерството е без главен секретар. Някой би попитал: Защо сега? Не е лесно да се назначи човек на такава длъжност, която е изключително важна“, коментира министър Рашков по адрес на Петър Тодоров, който до този момент оглавяваше временно Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Според вътрешния министър главният секретар не трябва да слугува на политически партии и да стои до главния прокурор на пресконференции като дете „което е сгрешило и някой му дърпа ухото“.

Депутати търсят записи на полицейско насилие от протестите

Рашков увери, че „Петър Тодоров не е от калинките“. „Главният секретар трябва да бъде човек с достатъчно опит, който няма да наблюдава безучастно множеството нарушения на Закона за специалните разузнавателни средства по време на протестите“, каза още Бойко Рашков, цитиран от БГНЕС.

Приоритетите

Борбата с горските пожари и овладяване на мигрантския натиск са сред приоритетите на новия главен секретар на МВР Петър Тодоров. „Засилваме граничния контрол по предотвратяване незаконно пресичане на границите. Естествено, като задача на дневен ред винаги е стояла и ще стои борбата с битовата престъпност“, обясни той. 

Сред акцентите за работата на професионалното ръководство на МВР е и участието в овладяването на новата Covid вълна, която се очаква в края на лятото и началото на септември.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама