Трифонов не отстъпва от номинацията на Петър Илиев

16:03, 09 авг 21 / Политика 25 3938 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Лидерът на „Има такъв народ“ коментира сутрешното интервю на Петър Илиев в Нова телевизия. Изказването идва, след като от БСП определиха участието му за смущаващо и поставиха оттеглянето на Илиев като условие за подкрепа на кабинета.

БСП: Да оттеглят Петър Илиев, ако искат подкрепа

Разбрах, че Петър Илиев се бил държал агресивно. Не видях много хора да коментират това, което той е казал, а коментират как го е казал. Значи, ако разбирам правилно, явно съществуват хора, които предпочитат сладко да ги лъжат, вместо агресивно да им казват истината. Е, аз не съм от тези хора”, написа Слави Трифонов във Facebook.

Само да ви припомня, че Петър Илиев е преподавател по конституционно право, говори три езика, не е бил никога във властта, не е бил министър в нито един кабинет на Бойко Борисов, не е участвал в обществени поръчки, не е предлагал Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а е бил адвокат на годината. Запознах се случайно с него, когато правихме референдума и моите впечатления са, че той е смел, отговорен, лоялен, добър баща и добър съпруг. И ако е агресивен, това е явно, когато има причина и основание. А между другото, ще ви призная, че и аз съм агресивен“, коментира той.

Трифонов: Ако партиите на протеста не ни подкрепят – това е предателство

И се обърна към партиите за втори път днес: „Ще кажа нещо и на „Демократична България“, „Изправи се! Ние идваме!“ и БСП. Ако пак ще използвате Петър Илиев, само и само да не подкрепите правителството на „Има такъв народ“, явно си мислите, че никой не прави разлика между повод и причина. Петър Илиев е поводът, който си търсите, а причината е, че всички вие явно сте играчи от статуквото и за нищо на света не можете да приемете някой да ви се бърка в така наречената „политика“. Ами добре, хайде да видим какво ще стане!”, написа още Слави Трифонов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама