БСП още държи на оттеглянето на Илиев

12:16, 10 авг 21 / Политика 25 3541 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Окончателното решение на БСП за подкрепата на правителството на ИТН не се различава от вчера обявеното. И политическият съвет на левицата изразява резерви по отношение на кандидатурата на Петър Илиев за вицепремиер и вътрешен министър.

Оттеглянето му остава условието червените да гласуват „за“ в пленарната зала утре.

От партията изтъкнаха, че оценяват високи усилията на преговорния екип за постигане на споразумение с ИТН, в което да залегнат приоритетите на БСП. Илиев обаче остава ключовия момент за подкрепа на правителството. Днес от партията на Трифонов не са коментирали отново темата, но от сигналите до момента съдим, че промяна в състава до утрешното гласуване няма да има.

Трифонов не отстъпва от номинацията на Петър Илиев

Вече е ясно, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и „Демократична България“ ще гласуват срещу кабинета. Засега отрицателната позиция на ГЕРБ остава непроменена. Още не са се изказали само от ДПС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама