Партиите отговориха на Радев

17:05, 13 авг 21 / Политика 25 4268 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В първия си коментар по повод неизпълнения мандат за съставяне на правителство, президентът Румен Радев постави условие на партиите. Той ги призова да приемат актуализация на бюджета, за да не останат българите без финансова и социална подкрепа. Държавният глава планира да проведе и нови консултации, като още не е решил на кого да връчи третия мандат.

Радев е рекетьор

Президентът се опитва да извива ръцете на парламентарно представените групи с актуализацията на бюджета и чак тогава да връчва мандата. Той се превръща в рекетьор, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Нито една партия няма да подписва празен чек срещу неясни условия. ГЕРБ остави подредена финансово и икономическа стабилна държава”, изтъкна тя, цитирана от БГНЕС.

В правомощията му е да не бърза

В правомощията е на Румен Радев да не бърза с връчването на мандата, докато не се приеме актуализацията на бюджета, коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Актуализацията по принцип представлява бъдещи политики, които да се реализират. Зад тях трябва да застане ясно парламентарно мнозинство. Ние от доста време призоваваме за нормалност в политиката", каза още той.

Диалог и разум

Съпредседателят на обединение Демократична България" Христо Иванов заяви, че трудностите около съставянето на правителство могат да бъдат преодолени, само ако бъде намерена цялостна формула. „За нас е важно да има диалог между формациите, извън ДПС и ГЕРБ, и да опитаме да така искаш да намерим една цялостна формула”, посочи той, цитиран от БНР.

Актуализация на бюджета: условието на Радев за връчване на мандат

Най-после някой е решил да постъпи разумно. След като ние тук не се справихме с разума, се налага президентът да се справи с това”, каза Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме!”, предаде Нова телевизия.

Трябва да има актуализация на бюджета. Апелираме да има такава в НС. Нямаме никакво разминаване, че подобно нещо трябва да се случи. Правим всичко възможно да има стабилност и да се стигне до редовно правителство. Нека не гадаем кой какво би направил, това е право по Конституция на президента. Той е този, който ще вземе решение на кого ще връчи третия мандат”, посочи Борислав Гуцанов от БСП.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама