Спират безплатното море за ученици заради нарастването на COVID-случаите

10:22, 17 авг 21 25 4175 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Поради влошаващата се епидемична обстановка в страната и особено в морските ни курорти Министерството на образованието и науката спира приема на заявки за участие в Национална програма „Отново заедно“.

Чрез програмата с 15 млн. лв. от държавния бюджет за подпомагане на туризма се финансират
летните почивки на 30 000 деца и придружаващи ги педагогически специалисти.

Спасяват туризма с безплатна почивка за учители и ученици

Към 8 август т.г. са одобрени пътуванията на повече от 23 000 деца и преподаватели. Ще бъдат обработени всички заявки, постъпили до 16 август т.г. включително. Ако отговарят на условията, те също ще получат финансиране, съобщават от МОН.

За следващите седмици вече е планирана почивката на повече от 2500 ученици. Във връзка с това МОН се обърна към Министерството на здравеопазването за указания за безопасно организиране на лагерите с оглед наповишената опасност от зараза. Целта е пътуванията да се осъществят при възможно най-малък риск за здравето на децата, техните ръководители и семейства.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама