Христо Иванов: С третия мандат да се състави правителство за зимата

15:46, 18 авг 21 / Политика 25 4679 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Диалогът, равнопоставеният подход и готовността за взаимни отстъпки за търсене на пресечни точки са ключовите елементи за възможността за излъчване на едно управление. Това отбеляза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов на консултациите при държавния глава Румен Радев.

Според него с третия мандат четирите партии в 46-ия парламент извън ГЕРБ и ДПС трябва да се опитат да излъчат управление, което може да осигури първа помощ на страната. Христо Иванов смята, че формулата е с третия кризисен мандат да се състави правителство за зимата, а ключовият елемент е готовността на „Има такъв народ“ да влязат в разговори с останалите партии.

Вторият мандат е кауза пердута, съдбата на третия е все така неясна

„Изправени сме пред предизвикателства, които изискват съставяне на редовно правителство. За да сполучим в третия мандат, се изисква диалог, консенсус и компромис“, каза от своя страна президентът Румен Радев, като уточни, че намерението на ГЕРБ-СДС е да върне втория мандат неизпълнен.

Той попита „Демократична България“, която определи като активен фактор в диалога, дали трябва да се промени нещо в подхода за преговори в Народното събрание.

„Поставихте пръста в раната“, отговори Христо Иванов. „Залогът е в третия мандат. Страната е изправена пред комбинация от кризи и мисля, че всички трябва да осъзнаем отговорността си и с третия мандат да опитаме да компенсираме дефицитите на подхода си и за зимните месеци да имаме правителство. Избирателите не са дали на никого доминиращата роля. Диалогът и възможността за търсене на пресечни точки са ключови“, посочи той, цитиран от БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама