Счетоводителите изчезват, изместени от нови технологии

19:30, 18 авг 21 / Любопитно 25 4326 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Новите технологии скоро ще заменят специалисти, които извършват много монотонна работа с документи, например - счетоводителите. Това смята директорът на дигиталните продукти на групата Veon Джордж Хелд.

От практическа гледна точка има професии - като сервитьор в ресторант, които не изискват специфични познания, има „среден ешелон“ - например счетоводители, които вършат много монотонна работа, а им и творчески хора.

Да се ​​научиш да заменяш хората от най-низшите професии с робот е почти невъзможно. Поставяне на маса, подреждане на прибори за хранене и чаши - от гледна точка на изкуствения интелект, това е много трудно да се направи. Хората с творчески професии, които създават бъдещето, също няма да бъдат заменени от роботи. Но счетоводителите, например, много бързо ще бъдат изместени от роботи, като ще им се наложи да се преквалифицират в някоя от по-низшите или по-творчески професии“, коментира още Хелд, цитиран от БГНЕС. 

Робот стана депутат за един ден в хърватския парламент

Той отбеляза, че въпреки развитието на технологиите, човечеството няма да остане без работа. „Никога няма да има такова нещо, че човечеството да няма какво да прави: хората винаги ще работят, те просто ще се занимават с все повече и повече нови технологии“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама