Атанасов: Слави Трифонов се изплаши

09:38, 18 авг 21 / Политика 25 4323 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Шансове за правителство в третия мандат има. Това коментира съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов часове преди втория кръг консултации при президента за съставяне на правителство.
 
 
Той посочи, че „Демократична България“ не искали нищо за подкрепата си към ИТН, дори коалиция. Хората на Слави Трифонов обаче са избягали, като дори не обяснили какви хора ще сложат в състава на Министерски съвет.

„Изплаши се Слави Трифонов, защото много тежки предизвикателства има пред държавата“, изтъкна Атанасов и настоя да се търсят решения в областта на икономиката, здравеопазването и социалната политика. 

„Ние от „Демократична България“ сме готови за сериозни преговори, защото много е тежък момента за държавата и трябва да се търси решение. Трябва да бъдат запазени определени граници, но решение трябва да се търси“, посочи той.

Има сериозни проблеми в МВР по времето на ГЕРБ

Относно казуса с разпространените кадри с полицейско насилие Атанасов е на мнение, че прокуратурата е направила всичко необходимо да прикрие тези безобразия.

Парламентът иска главният прокурор да даде доклад не по фактите, събирани вътре в делата, а по движение по делата. Искаме да знаем кога са образувани тези дела, защото делата ако са образувани сега преди 20 дни, очевидно е, че някой е прикривал действията на полицията, които са престъпни“, каза Атанасов.

Депутатите викат Гешев в парламента

Според него на основните отговорници няма да бъдат наказани и определи като срамно това, че двама бивши вътрешни министри, бивши полицаи, не са изразили своята позиция в парламента, защото по думите му и двамата са отговорни за това, което се е случило на площада.

Атанасов заяви, че има сериозни проблеми в кадровата система на МВР по време на управлението на ГЕРБ.

МВР саботирало проверките за полицейско насилие на всяка крачка

Системен проблем има, защото в България продължаваме да говорим за полицията като за репресивен орган, за съжаление макар и 30 години след промените няма пълно отърсване от милиционерщината в системата на МВР. Полицията трябва да бъде помощник на хората, на гражданите, а не трябва да ги мачка, каза Атанасов пред БНТ. 

Наясно съм, че върха на държавата е знаел за това, защото ги е поръчал, това е бъдат пресечени, да бъдат поръчани протестите в самото начало, не успяха, продължи Атанасов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 10:27, 18 авг 21

Трябва да се направи правителство в противен случай народ остава излъган и на следващите избори гласуването ще е в друга посока не за вас

2 Анонимен 10:30, 18 авг 21

Трябва да има актуализация на бюджета и преизчисляване на пенсиите

3 Анонимен 10:32, 18 авг 21

Трябва актуализация на бюджета и преизчисляване на пенсиите

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама