Турция няма да се превърне в европейско депо за бежанци от Афганистан

08:30, 20 авг 21 / Свят 25 6033 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Турция няма намерение да се превръща в европейско депо за бежанци от Афганистан. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган след заседание с правителството. 

„Европа трябва да поеме отговорност за бягащите от Афганистан хора“, допълни Ердоган. И така даде да се разбере, че споразумение с Европейския съюз като това за сирийските бежанци, благодарение на което беше спряна мигрантската вълна от 2015 година, е далеч от сигурно.

Афганистанци чукат на вратата, а ние търсим канaдци

По-рано днес говорителят на гръцкото правителство Янис Економу заяви, че се вземат всички необходими мерки за предотвратяване на повторение на събитията отпреди 6 години, когато егейските острови на Гърция и сухопътната й граница с Турция бяха залети от бягащи от войните в Сирия, Ирак и Афганистан хора, предаде БНР.

„Граничната охрана е вдигната под тревога, няма да позволим повторение на предишните стълпотворения“, заяви говорителят.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама