Минеков за вестник „Труд“: Кокошки, пуйки, магаре и овца

16:08, 20 авг 21 / Политика 25 5137 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Минеков забрани на кокошките и пуйките да пеят, така от парламентарната трибуна служебният министър на културата проф. Велислав Минеков коментира темата за прекратения договор за наем на вестник „Труд“ в сградата на Музея за социалистическо изкуство.

Представете си, че аз ви отдавам моя апартамент под наем, по договор, без право да го преотдавате, но вместо за 1000 лв., аз ще ви го дам само за 100 лв. След това обаче вие каните в апартамента Ваш далечен роднина, но той пристига със своите домашни животни. На балкона настанява кокошки, петли, пуйки. Вътре в апартамента е неговото магаре и неговата млекодайна овца. На всичкото отгоре аз трябва да Ви охранявам безплатно, за да не стане овцата на курбан. И не само това, но Вие не си плащате и тези 100 лв., не си плащате тока, водата и отоплението", обясни образно ситуацията Минеков, цитиран от Offnews.bg

Минеков си иска сградата от „Труд“ заради неплатен наем

Служебният министър допълни още: В този миг, когато Ви кажа, че трябва да напуснете, Вие въставате и казвате: Минеков мрази животните. Той забрани на кокошките и пуйките да пеят! Забрани на магарето да реве и на овцата да блее!".

Минеков е категоричен, че министерството защитава държавния интерес. Според него се прави опит прекратеният договор за наем на вестника да бъде „наблъскан в потока на фалшивите новини, псевдо заиграването със свободата на словото и унищожаването на медиите“.

Припомняме, че Министерството на културата изпрати до вестника предизвестие за прекратяването на договор за наем на офиси в своя сграда заради неплатен наем и консумативи в размер на почти 150 хил. лева. От ведомството искат сградата на ул. „Лъчезар Станчев“ 17 , която е целенасочено проектирана и строена за нуждите на НИНКН (Националния институт за недвижимо културно наследство) да бъде използвана по предназначение. Главният редактор на медията Петьо Блъсков реагира остро, като обвини служебния министър във „водене на война“, която е стигнала до „безпрецедентни действия“. По думите му Минеков преследва „със същите прийоми“ не само вестника, но и член на семейството му, работещ в ресорното ведомство. Освен това той заподозря и намеса на държавния глава Румен Радев. От ГЕРБ защитиха Труд“ и нападнаха културния министър, че  „застрашава плурализма и свободата на словото“. И от партията призоваха държавния глава да вземе отношение. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама