Историческа среща между Меркел и Путин

17:48, 20 авг 21 / Свят 25 4997 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин разговаряха и преговаряха близо 3 часа днес в Москва за Афганистан, Беларус, Северен поток 2, Украйна. Руският държавен глава обяви след срещата, че приоритетна е била темата за Афганистан.

Поради бързото развитие на събитията в Афганистан, дадохме на тази тема приоритет. Талибаните контролират почти цялата територия на страната, включително и столицата. Това е реалността”, заяви руският президент. По негови думи сега е важно да се предотврати влизането на терористи от Афганистан на територията на съседни държави, включително маскирани като бежанци.

Стрелба и насилие: Талибаните вече нарушават обещанието си да управляват мирно

Меркел пристигна днес в руската столица във вероятно последното си посещение като канцлер. Преди началото на срещата руският президент поднесе букет цветя на германската канцлерка и каза, че това няма да бъде само прощално посещение”, а посещение, изпълнено със сериозно и делово съдържание”.

Това е първата среща Меркел и Путин очи в очи от началото на коронавирусната пандемия. За последно двамата се видяха на 19 януари 2020 г. в Берлин на международна конференция, посветена на Либия. Вероятно това е последното посещение на Меркел в Русия като канцлер. Тя вече обяви, че напуска политиката след парламентарните избори в Германия на 26 септември.

След като пристигна в Москва, Меркел положи венец пред Паметника на Незнайния воин в московския Александровски парк, след което кортежът й се отправи към Кремъл за преговорите с Путин, предаде „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама