„Политкаст“ еп. 6: Криза е

10:00, 23 авг 21 / Политкаст 25 4575 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Макар летния сезон, сме залети от събития. Това, което е било актуално до преди седмица, вече е някъде назад в дневния ред. В тази динамика е лесно да загубим връзка с реалността, за това нека погледнем към голямата картина и към всички настоящи и задаващи се кризи.

Че се намираме в безпрецедентна политическа криза, е ясно на всички. Проблемът е, че пътят към нови избори не предлага решението и изхода от нея, и с това ситуацията само се задълбочава все повече.

Медиите започнаха да ни подготвят и за нова здравна криза от есента. Съвсем скоро експертите ще започнат да обвиняват изключително ниските нива на ваксинация, но съдейки по ситуацията в държави с голям процент ваксинирани, ключът изглежда да е другаде. И да си го кажем направо, личната и обществена отговорност у нас просто липсват. А те не се лекуват с ваксини против Ковид. Маските вече няколко месеца отсъстват на затворени пространства, а препоръчителните мерки не се спазват. Правилата сякаш служат, за да се нарушават, а не за да се следват. Всичко това може да доведе до още един вреден за икономиката локдаун.

На хоризонта по всяка вероятност се задава и дълбоката икономическа и финансова криза, за която говорим от поне година насам. В това отношение още не сме готови с Плана за възстановяване, приходите от който могат да внесат известно спокойствие. Чудим се ще успее ли това Народно събрание да актуализира бюджета, а за капак на всичко в момента цените на тока за бизнеса у нас са рекордно високи.

Целия коментар чуйте в шестия епизод на „Политкаст“ във връзката долу!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама