Леко повишаване на температурите

07:00, 23 авг 21 25 4052 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Седмицата започва със слънчево време. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 30° и 35°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но валеж е малко вероятен. Ще духа слаб до умерен югоизточен, по най-високите части на Рила и Пирин - северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 24°, на 2000 метра – около 16°.

Във вторник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Температурите ще се повишат още малко и максималните ще са между 31° и 36°, по-ниски по Черноморието. По-късно през деня над западните райони от страната ще се развие купеста облачност и на отделни места, главно в планините, ще превали и прегърми.

В сряда от северозапад ще прониква хладен въздух. Около и след обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни интензивни валежи, гръмотевична дейност и временно усилване на вятъра. Температурите ще започнат да се понижава, сочи прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама