Николай Нанков ще съди Антон Кутев

09:34, 23 авг 21 / Политика 25 4394 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви, че ще заведе дело срещу говорителя на служебното правителство Антон Кутев за манипулация, че са подписвани финансово необезпечени договори за текущ ремонт и поддръжка на АМ „Хемус“.

Платено е на „Автомагистрали“ по отношение на авансиране на дейностите между първи и девети участък. Под 35% са платените аванси. В големите обекти почти половината от разходите са свързани с подготвителните дейности, които предшестват строителния процес“, добави той.

70% от „Хемус“ е платена, 13% е изградена

Ако имаше нещо незаконно по отношение на договорите и платените аванси, новото ръководство на МРРБ трябваше от първия ден да изискат обратно тези суми, сумите не са изчезнали, те са обезпечени. След това да прекратят договорите и да започнат отначало“, заяви Нанков в ефира на bTV.

Никога по времето на ГЕРБ е нямало неизплатени средства. Тези, които в момента управляват, трябва да намерят ресурс“, добави Нанков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:04, 23 авг 21

Абе подлезурко ти нямаш право на глас

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама