Стрелба на летището в Кабул, един човек е убит

09:48, 23 авг 21 / Свят 25 4619 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Служител на афганистанските сили за сигурност е загинал, а трима са ранени при престрелка тази сутрин на летището в Кабул с неизвестни нападатели, съобщи „Ройтерс“.

Германският Бундесвер потвърди, че в понеделник е започнала престрелка между афганистанските сили за сигурност и неизвестни нападатели на Северната порта на международното летище Хамид Карзай".

Германските въоръжени сили споделиха в публикация в Twitter, че един член на афганистанските сили за сигурност е убит, а други трима са ранени. Не се уточнява дали мъртвият афганистанец е един от бойците на талибаните, разположени да охраняват летището.

Талибаните „държат ключовете“ към полезни изкопаеми за трилиони долари

Бундесверът също така отбеляза, че американските и германските сили са участвали в инцидента, но сред тях няма пострадали, предаде БНР.

Преди това американският президент Джо Байдън предупреди, че има опасност от атаки на „Ислямска държава“ и други терористични групировки в района на летището в Кабул, но заяви, че това не налага спиране на ускорения темп на евакуация.

Летището в Кабул продължава да бъде сцена на хаос, откакто талибаните завзеха афганистанската столица на 15-и август, докато американските и международните сили се опитват да евакуират хиляди техни граждани и уязвими афганистанци.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама