Писмо до тоя луд, дето се отказа от Канада

14:00, 24 авг 21 25 24851 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Силно съм възмутена. Аз като 27-годишен млад (все още май влизам в тая графа) човек, който е избрал да живее в България и тука и ще си остане, не мога да повярвам, че някой би се прецакал така, да се занимава с политика у нас.

Възмутена съм от тоя луд, дето се отказа от канадско гражданство! Какво не ти харесва там? Високото качество на живот? Ниското ниво на корупция? Пътищата без дупки? Многото паркинги? Толерантността? Учтивите хора? Социалната политика? Чистите водоеми? Парковете? Миещите мечки?

Смаял си някой канадски чиновник. Вайкала се е администрацията на този прецедент. Кой е тоя луд, дето се отказва доброволно, на фона на стотиците хиляди, дето драпат за канадския живот. „Къде сбъркахме“, скубе коси канадецът.

Казваш: „Моята родина е България“. Тя, родината, може да си е родина и само за един месец в годината. България дори е по-добра родина, когато идваш само на море. По-лесно е да я обичаш така. Когато си за малко тук, тревата е по-зелена, улиците са по-чисти, а кратерите по магистралата не дразнят толкова. Можеш да милееш за България и от 8 хиляди километра. Може да постваш периодично „Лале ли си, зюмбюл ли си“ в мрежата. Можеш дори да гласуваш от там. Сега това са истинските патриоти. Онези, които най-много милеят.

Жертваш се, казваш. Твоята саможертва обаче няма да те издигне в очите на бай ти Ганьо. Веднага му ставаш съмнителен. „Има нещо гнило в Дания“, ще си каже. Защото кой е тоя луд, дето ще се откаже от канадско гражданство? Значи има някакъв келепир от тая работа. Иска и той да бръкне в премиерското чекмедже. Иска и той част от българското Елдорадо за избрани.

Какво ще правиш тук? Ще бъдеш министър? Ще станеш лидер на партия? Ще те предложат за премиер? Е, имам новина – бай ти Ганьо няма да гласува за теб. Защото тайно мрази умните. Мрази и красивите. Както и експертите. И успелите. Честните също мрази. Мрази Харвард, защото „УНСС форевър“.

Ако още не вярваш, виж резултатите от изборите. Прочети сайтовете. Жена ти била фенка на садо мазото. Кроял си обир по харвардски. Източил си язовира. Фалшифицирал си документи. Харварда. Канадеца. Скоро ще измислят нещо и за родителите ти. И за децата ти. Тука е така. Първо те обичат – после те мразят, защото си по-добър от тях. Тука такива не виреят. Почвата отдавна е пропита с ДНК-то на ГМО-то. Тука винаги ще си онзи от Харварда. Чуждия, а не нашия.

Наистина ли вярваш, че една здрава ябълка може да оправи всички останали в кошницата? Наистина ли искаш да поставиш под заплаха конституционните права за свобода и независимост, осмелявайки се да ги прилагаш на практика? Ако пък по някакъв начин, противно на всички обществени закони, успееш, знаеш ли какво ще стане? Ще отнемеш на българина единственото удоволствие – да псува политиците. Един Азис ще ни остане… ама той е свикнал.

Искаш да ни вземеш изконното българско право вечно да се оплакваме. Ще доведеш германците с електромобилите, за да ни карат да работим. На бай ти Ганьо няма да му хареса. Защото електоратът трябва да бъде от бедни и недоволни. Умните и красивите нека си живуркат там, както могат. Най-добре даже да са IT-та с европейски заплати, ама да си плащат данъците тука и да ходят по ресторанти и молове. Техните гласове не пречат. Даже е добре да ги има. Иначе ще стане като оня виц за изборите в една африканска държава, на които президентът получил 8 млн. гласа при население от 6 млн. души.

Въпреки всичко няма да скрия, че такива като теб ме кефят. Прости ми песимизма, но и ме разбери. И въпреки това признавам, че такива като теб ми дават мини надеждичка, че току-виж на внуците ми може да им се наложи да не стават канадци.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 28
1 Анонимен 19:19, 24 авг 21

без

2 Анонимен 19:28, 24 авг 21

НАРОДЪТ ТРЯБВА ЕДИНОДУШНО ДА ПОДКРЕПИ КИРИЛ ПЕТКОВ !

3 Анонимен 20:25, 24 авг 21

Кирил се отказа от златото и стъпи в л.... та. Уважавам решението му, жал ме е, че го прави за един не благодарен и лицемерен народ. Народ, който душа дава за крадците и плюе честните. Да си бяхме седели в чужбина Кирил, ама и на теб ти е писнало, да ни хулят там. Точно, заради тия, които те хулят и тука. Тия, които са посрамили България в чужбина.

4 Анонимен 20:35, 24 авг 21

Не на мен тия дребни ченгаджииски номера. Този идиот много добре знае какво иска.

5 Анонимен 20:45, 24 авг 21

Много добре знае за какво го прави!
Когато говориш за честност,първо не показват конституцията и дай пример как се правят нещата,как трябва да се правят!!!

6 Наблюдател 20:57, 24 авг 21

Много добре знае защо го прави.
Но когато говори за спазване на правилата,първо да спазва конституцията!Така се прави!

7 Бреий 21:00, 24 авг 21

Спазвай конституцията!

8 Анонимен 21:18, 24 авг 21

Плювачите на нож

9 Анонимен 23:54, 24 авг 21

Гордея се с българина Кирил Петков : заради смелостта му, честността, интелигентността, вярата, бързината, целенасочеността, отговрността, безупречния говор, възпитание, почит към род и родина, за младостта си за красотата и за саможертвата : Той е нашият Апостол!

10 Анонимен 00:02, 25 авг 21

Браво, бре, ТОП НОВИНИ ! Издигнахте ми се в очите с тази статия ! Не както някой продажни медий, които лъснаха - вече ги баннах и блокирах ! Искам истина и качество на написаното, не глуписти и лъжи и манипулации !

11 Анонимен 00:34, 25 авг 21

Страхотно писание! Ганьо е жив, но и Алеко също!

12 Анонимен 01:03, 25 авг 21

Kirill Petkow.Pomisli li dali Ganö zaslujawa tazi twoq golqma jertwa.Koi ne me4tae za towa, ot koeto ti se otkazwa6? Urodliwost, zawist kam inteligentnostta i krasotata ti.Ta te dori pogleda ti ne zaslujawat, a te pluqt.No na teb ti e qsno za6to.Zatowa, 4e gi prewazhojda6.Lisicata kato nemoje da stigne grozdeto kazwa 4e e kiselo.Uspeh! Ednin balgarin, koito za radost jiwee w 4ujbina.

13 Halbach 01:10, 25 авг 21

Za6to prawite tazi jertwa uwajaemi g-n Petkow? Nikoi ot onezi koito plüqt po Was ne zaslujawat dori pogleda.Wi. Izklü4itelno inteligentem 4owek kato Was bi bil mnogo polezen i ocenen w Kanada. Znaete 4e otno6enieto w bg kam was e kato lisicata i grozdeto. Nima 6te mojete da doprinesete za towa, balgarite da ne sa tolkowa urodliwi?

14 Павел Тихов 01:53, 25 авг 21

Казаното по горе е почти така,но дърво без корен не вирее или поне не задълго скъпи младежо!То това последното се разбира обикновено твърде късно!А и живота не е само да ходиш на кино и т.н и работа и то яка трябва.Та накратко нека да си оправим държавата ,защото тя ние дадена и от Бога ,матрицата или както там се нарича!А пък който иска да експериментира нека си ходи в чужбина ,то скоро ще има и поселка на Марс! Нека да си оправим Родината все пак.И повярвайте тя е много по-богата и можещи от Каната...

15 Аедин от Тримата 05:53, 25 авг 21

Радвам се че тоя дето се отказа от Канада ще ви разпелее.....

16 Анонимен 07:49, 25 авг 21

Канадски гражданин, но отдавна живее в България и се опитва да се реализира тук! Явно най-добрата реализация е чрез политиката!!!

17 Анонимен 07:56, 25 авг 21

Жалко, сега тия дето останахме в Канада сами трябва да се оправяме без Кирето. Мъка си е да те управлява Клоуна, а не Кирето!

18 Ано toнимен 08:52, 25 авг 21

Ako всички мислят като вас тежко на българския народ.

19 Анонимен 09:54, 25 авг 21

Жалко,че повечето не са разбрали до кого е адресирано това писмо.То не е до Кирил Петков ,а до всички тези драскачи за което най вероятно им се заплаща.

20 Анонимен 10:59, 25 авг 21

Ако беше по-скромен, можеше да го харесват повече. Дразни ме това, че е нагъл, досаден и безпринципен. Не членува в партия, за да се предлага навсякъде, а гражданствата ги върти, както му е изгодно. Красив не е и няма да стане, колкото и пъти да го повторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама