„Има такъв народ“ няма да подкрепят кабинет при третия мандат, дори и Митева да е кандидат за премиер

21:45, 24 авг 21 / Политика 25 5307 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Нашата позиция не е променена, тя остава каквато беше вчера и оня ден. За себе си не виждам логиката при първия мандат да не се подкрепи нещо, което след това ни се предага в третия, заяви пред БТА заместник-председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев.

Манолова предлага „Има такъв народ“ да излъчат премиера и основните министри

„Ние няма да променим позицията си, каквато сме я заявили. Нашата позиция не е тайна, беше изразена от нашия лидер, ние сме открити в позицията си към българското общество“, повтори и Станислав Балабанов от партията на Слави Трифонов. Попитан дали дори реверансът Ива Митева като премиер не смекчава позицията на „Има такъв народ“, той заяви: Ива Митева е прекрасен професионалист, но вие изхождате от думите на други политически лидери, които се опитват да играят ролята на умиротворители, а самите те бяха в основата въобще да се стига до трети мандат. Не забравяйте от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ с какво сравниха Ива Митева преди две седмици - сравниха я с порода куче“.

Манолова vs. Нинова в надпревара за третия мандат

Балабанов подчерта, че ще бъдат твърди и последователни в позицията си и няма да отстъпят. „Надяваме се суверенът, българският избирател да го вижда, ще видим какво ще прецени на следващите избори, когато и да са те“, добави депутатът от „Има такъв народ“.

По думите му след като бъде връчен третият мандат, останалите партии имат 175 депутати, така че могат да направят стабилно правителство. Ако не успеят да го съставят, конституционната логика е, че вървим към нови избори, отбеляза той.

Председателят на парламента Ива Митева беше лаконична в коментара си пред журналисти: „Нека изчакаме президентът да вземе своите решения и да изпълни конституционните изисквания“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 08:57, 25 авг 21

ИТН 2 пъти не можаха да излъчат правителство та сега ще ги каните.Престанете с тези маневри
.Служебното правителство си върши добре работата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама