Бебето от обложката на „Нирвана“ съди групата за детска порнография

19:33, 25 авг 21 / Любопитно 25 5750 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Спенсър Елдън е името на бебето, което плувайки се опитва да стигне доларова банкнота на обложката на култовия албум на „Нирвана“ - „Nevermind“.

Днес Спенсър е на 30 години и съди наследниците на Кърт Кобейн, живите членовe на групата, Къртни Лав и др. за разпространение на детска порнография.

Според адвокатите му, голата снимка на обложката е употребена изключително в комерсиална цел. Юристите допълват, че родителите на Спенсър не са подписвали никакъв договор или споразумение, в които да се изясняват условията за използване на кадъра. Те са получили само 200 долара в деня на снимките.

Продадоха на търг кичур на Кърт Кобейн

Самият Спенсър твърди, че през годините е правил опити да се свърже с Дейв Грол и Крис Новоселич (другите членове на групата), но те не са му отговаряли, предаде bTV. Той самият нееднократно позира във фотосессии, посветени на легендарния албум.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама