ЕАЦС: Защитата на границите ни да се обезпечи в актуализацията на бюджета

12:26, 27 авг 21 / Политика 25 2420 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бързо променящата се среда на сигурност в Афганистан и региона на Близкия Изток изискват от България силен фокус върху превенция на нелегалната миграция и подготовка за засилен бежански натиск. Важно е българските политици да поставят произтичащите от ситуацията в Афганистан предизвикателства за националната ни сигурност в една надпартийна плоскост и да постигнат съгласие по финансовото обезпечаване на защитата на границите на страната в актуализацията на бюджета, призоваха от Евро-атлантическия център за сигурност.

Първите военни отиват на границата

Само така отговорните институции ще могат да свършат своята работа ефективно. Ключово е поддържането на добър диалог с партньорите ни в Северноатлантическия алианс и оказването на подкрепа при евакуацията и осигуряването на убежище на местното население, сътрудничилото на съюзническите сили“, подчертаха експертите от центъра.

„Крайният срок 31-ви август е изключително кратък, но трябва да бъдат положени максимални усилия за съхраняване на живота и сигурността на всички наши добросъвестни партньори на терен“, посочиха още от ЕАЦС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама