Мартин Димитров в „Политкаст“: Намираме се в трансформация на моралния кодекс и ценностната система

10:00, 29 авг 21 / Политкаст 25 2451 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Слави Трифонов спази в известна степен обещанието си. Цялата му политическа риторика преди изборите беше насочена към взривяване на статуквото и премина през различни инициативи като мажоритарния вот. Така погледнато контрапродуктивните му действия може и да са търсени. Слави Трифонов познава добре избирателите си като клиенти. Избирателите на „Има такъв народ“ пренесоха търговско доверие в политически смисъл. Почти всеки в политиката е воден от егото си и Слави Трифонов не прави изключение, но поведението му се явява като една различна версия на поведението на Бойко Борисов. Това заяви в седмия епизод на „Политкаст“ рекламистът и член на Националния съвет „Да, България!“ Мартин Димитров.

Той намира „Има такъв народ“ за закономерно следствие на процесите в обществото ни, а Слави Трифонов се явява като едно естествено продължение на Бойко Борисов.

„Намираме се в трансформация на моралния кодекс и ценностната система на обществото, която е свързана с това, че цялата ни икономика се променя. Променя се начинът, по който прекарваме времето, по който работим, променят се и доходите ни и навлизат все повече виртуални инициативи. Вярвам, че това ще оформи ценностната ни система, но по-скоро трябва да говорим не за упадък, а за предефиниране на ценностите. Дали промяната е положителна или негативна ще можем да преценим след 20-30 години“.

Мартин Димитров заяви още, че според него медиите и журналистите в България не се пробуждат. „В сферата липсват сериозни инвестиции и стабилни чужди инвеститори, които да гарантират поне в известна степен журналистическа независимост, също така няма достатъчно рекламодатели и читатели. Хората се информират все повече от собствените си балони в социалните медии“.

Целият разговор, както и мнението на Мартин Димитров за още редица актуални интересни теми, чуйте във връзката долу!

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама