Петков опроверга Трифонов: „Слави ни покани за министри“

14:33, 28 авг 21 / Политика 25 2884 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Кой при кого е отишъл - служебните министри при Слави Трифонов, или хората на телевизионния водещ при Кирил Петков и Асен Василев? Всяка от двете страни има своя версия за случилото се.

Всичко започна в средата на миналия месец. Ден след предсрочните избори за парламент Слави Трифонов представи първия си варинт за правителство и обяви, че в него е поканил трима от министрите в служебния кабинет, но те са му отказали. В последствие от положителна оценката на „Има такъв народ“ към тримата стана откровено критична. Асен Василев беше обвинен в кражба на интелектуална соственост, а Кирил Петков нападнат заради двойното си гражданство.

Версията на Слави Трифонов

И така до вчера, когато Слави Трифонов обяви, че Петков и Василев първи са дошли при него. „Още не бяха се качили на тази степен на вълната“, коментира той и допълни, че Петков е настоял Василев да бъде министър на финансите. „Започна да казва: или, или. Аз не съм привърженик на ултимативното поведение и прецених, че няма да се разберем“, каза той в първото си телевизионно интервю извън собствената му 7/8TV.

Версията на Кирил Петков

Не така си спомня нещата икономическият министър Кирил Петков.  „В кабинета ми дойде член на ИТН и каза: „Много харесвам работата ви като министър, както и тази на Асен Василев. Мога ли да ви направя среща с Тошко Йорданов, защото много бих се радвал да бъдете част от кабинета на ИТН?“, разказа той пред bTV.

Беше направена втора среща, на която Тошко Йорданов дойде при нас в офиса на Асен Василев и каза: "Бих се радвал да продължите като министри, ще ви направя среща със Слави Трифонов“, добави той.

Петков допълни, че е последвала и среща с лидера на ИТН, който го е поканил в кабинета си и му е казал: „Кириле, бих се радвал да си министър“. Служебният министър му е благодарил за поканата и му е отговорил, че за него е много важно единствено да се свършат работа и че не гонят постове.

По-рано днес президдентът Румен Радев, в чийто служебен кабинет са Петков и Василев, подкерпи версията на своите министри и обясни. "Не съм разследващ орган, нито имам амбиция да следя кой с кого говори", каза той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама