Covid-19 по света: Хиляди протестираха в Берлин срещу новите ограничения

18:50, 28 авг 21 25 2638 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Няколко хиляди души излязоха на протест в германската столица Берлин срещу ограничителните мерки, наложени от правителството с цел овладяване на разпространението на новия вариант на COVID-19, предаде Асошиейтед прес.

Полицията забрани деветте планирани за днес демонстрации, включително една на базираното в Щутгарт движение "Кверденкен" - най-изявените противници на локдауните в Германия, но това не спря хиляди протестиращи да излязат по улиците на Германия.

Организаторите на четири от протестите сезираха съда. Той обаче позволи провеждането само на една от демонстрациите, в която е планирано да вземат участие 500 души днес и утре.

Протестното шествие премина днес по улиците на Берлин, придружавано от полицаи, полицейски микробуси и дори хеликоптер. Повече от 2000 полицаи бяха разположени в целия град, за да могат да контролират спазването на обществения ред по време на неразрешената демонстрация, предаде bTV.

Междувременно контрапротест събра голямо множество под лозунга "Влак на любовта". Тези демонстранти пък се обявиха в подкрепа на наложените от правителството ограничителни мерки.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама