Ракетен удар в Кабул, има жертви

15:50, 29 авг 21 / Свят 25 2663 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Двама души са убити, а трима ранени при ракетен удар по жилищна сграда в Кабул, съобщава ТАСС.

Според постъпилата до момента информация жертвите на инцидента са жена и дете. Инцидентът е станал в кабулския квартал Хаджи-Бугр, който е в непосредствена близост до пистата на летището. Плътни облаци дим в момента се издигат към небето над този район, предаде БГНЕС. Потребители на Twitter публикуваха видео от мястото на експлозията близо до летището в Кабул. На кадрите се вижда черен дим, издигащ се в небето.

По-рано днес Държавният департамент на Съединените щати призова американските граждани да напуснат незабавно района на летището в Кабул, позовавайки си на информация за „конкретна“ и „достоверна“ заплаха, предаде Асошиейтед прес.

В предупреждението се посочва, че американските граждани трябва да избягват да пътуват до летището и да избягват всички изходи на летището в момента.

Над 100 са жертвите на двойния атентат в Кабул

Самоубийствено бомбено нападение на летището в четвъртък отне живота на 169 афганистанци и 13 американски военни. „Ислямска държава“ пое отговорност за атаката.

В събота американският президент Джо Байдън заяви, че разполага с информации, че нова атака „е много вероятна в следващите 24-36 часа“, предаде Mediapool.

След предупреждението тълпите хора на изходите на летището в Кабул са намалели, съобщи пред Ройтерс западен официален представител.

По думите му американските сили започват финалната фаза на евакуацията, като предстои да бъдат транспортирани малко над 1000 цивилни от летището на Кабул. Талибаните, които поеха властта в Афганистан, и оттеглящите се американски сили планират бързо прехвърляне на контрола над летището в Кабул, заяви за Ройтерс официален представител на талибаните.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама