Коронавирусът у нас: Броят на заразените расте, но всичко е под контрол

19:50, 31 авг 21 25 3211 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

2090 са новите случаи на коронавирус у нас прес последното денонощие. Това сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 32 070 теста, което означава, че положителните проби са 6,5%.

Какви ограничения предлага Ангел Кунчев?

През последните 24 часа се наблюдава ръст при починалите с COVID-19 – 109 души. Като излекувани са отчетени 739. Най-много са новите случаи в София - 347, следват Пловдив - с 234, и Велико Търново и Стара Загора - с по 127 новозаразени.

Вече можем да проверим през телефона дали COVID сертификатът ни е валиден

През последното денонощие са поставени 10 412 дови ваксини. Така общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече е 1 163 504.

Всичко е под контрол

Здравният министър Стойчо Кацаров удължи срока на противоепидемичните мерки, но не ги промени съществено. Въпреки предложенията на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който вчера поиска затягане на мерките, министър Кацаров твърди, че ситуацията в стараната е под контрол. Той се ангажира, че всяко едно от предложенията на Кунчев ще бъде обсъдено с бизнеса и ако има основание, приложено.

В страната са заети около 1/3 от планирания капаците за лечение на ковид болни. И поради това ще се наложи да се предпримат допълнителни мекри. Няма причина нито да се бърза, нито да се вдига паника. Ситуацията е изцяло под контрол. Това, което е необходимо да се направи, ще бъде направено в следващите дни. Високата смъртност е обратната страна на ниския брой ваксинирани. Последното място по ваксинация, води до първо място по смътност, обясни д-р Стойчо Кацаров.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама