Стефан Янев би приел пак да е служебен премиер

08:52, 31 авг 21 / Политика 25 2847 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ако е необходимо, мога да изпълнявам ролята на премиер и в едно следващо служебно правителство. Все пак това е решение на президента. Това заяви пред Нова телевизия Стефан Янев.

Той обясни, че би гласувал за хора като Асен Василев и Кирил Петков, ако те направят нов политически проект. Дори подчерта, че самият той би се включил във всеки един проект, който работи за България. „Етикетите трябва да бъдат загърбени. Време е в политическото говорене персонализацията да не взема водещо място. Партиите са сдружение от хора с еднакви мисли и цели. Те не принадлежат на един човек”, каза още той.

Служебното правителство няма да прави ваксинацията задължителна

Ако се стигне до трети избори в рамките на годината, това ще говори за криза на политическото лидерство и политическото представителство“, посочи Янев Според него в България се забелязва отдалеченост и липса на връзка между партии и граждани, а хората не се чувстват представени от тях. „Това отваря врата на нови политически субекти, които да запълнят тази ниша с правилно политическо поведение“, допълни Янев.

Във връзка с управлението COVID кризата, Янев пдочерта, че решенията ще се вземат днес или утре. „Бизнесът и икономиката трябва да работят. Смятам, че всеки от нас е достатъчно отговорен, за да предприеме нужните мерки и да се предпази”, обясни премиерът. „Подготовката на болниците и техният капацитет беше коментиран в нашия план. При необходимост те ще имат възможност да увеличат капацитета си. Мерките са комплексни“, посочи Янев. Той отново повтори, че не се обмисля въвеждане на задължителна ваксинация.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама