Рима Мойсенко, кандидат на медицинските науки, терапевт и диетолог, посъветва да се консумират продукти, които ще спомогнат за възстановяването на организма след коронавирус. Специалистът отбелязва, че тялото се нуждае от витамини след вируса, които се съдържат в плодовете.
Кои плодове понижават риска от инфаркт?
„Със сигурност имаме нужда най-вече от антиоксиданти. Нуждаем се както от полипреноли, така и от полифеноли - това са рафинирани антиоксиданти, които се срещат на първо място в тъмните плодове. Това са арония, черно и червено френско грозде, малини и като цяло цялата палитра от ярки, цветни плодове, това са антиоксиданти, които са много полезни“, каза Мойсенко в интервю за „Радио-1“.
Червивите ябълки са по-полезни
„Трябва да се подобри функционирането на червата, затова се нуждаем от фибри под формата на различни зеленчуци: например цвекло. Това ще бъде голям плюс при осигуряването не само на фибри, но и на витамин В9, фолиева киселина и допълнителни антиоксиданти. Тоест това са всякакви зеленчуци - пресни, варени, зеленчуци от градината“, подчерта тя, цитирана от БГНЕС.
***
Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!
Добави коментар