Силен вятър в Източна България

07:00, 07 сеп 21 25 2211 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за силен вятър е обявен в Източна, Югоизточна и част от Южна България. Очаква се поривите да бъдат силни до бурни и може на моменти да достигнат скорост между 70 и 90 км/ч. 

През деня облачността ще бъде разкъсана, след обяд над източните райони значителна, но вероятността за валежи е малка. Ще остане ветровито с умерен, в Югоизточна България временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 21° и 26°.

Над Черноморието ще има променлива, по-често значителна облачност. Има малка вероятност за слаб валеж. Ще духа умерен, по южното крайбрежие временно силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 23°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Над планините ще има променлива облачност. Ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 7°.

През следващите дни облачността ще е разкъсана, предимно значителна. В сряда ще остане почти без валежи, а в четвъртък на повече места, главно в Южна България ще превали, предимно слаб дъжд. Вятърът ще остане от североизток, до умерен, в югоизточните райони до силен. Ще се задържи хладно за началото на септември с максимални температури между 20° и 25°, сочи прогнозата на НИМХ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама