„Волт“ напускат „Изправи се БГ! Ние идваме“

17:25, 07 сеп 21 / Политика 25 3193 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

„Волт“ напускат „Изправи се БГ! Ние идваме“. От партията съобщиха, че през уикенда новият борд е взел решение да оттегли подкрепата си от коалицията. На 29 май на конгрес на „Волт“ бе избран нов борд и двама нови съпредседатели - Венцислава Любенова и Симеон Трулев.

„Направихме анализ на взаимоотношенията в коалицията и заявките, с които се събрахме преди 9 месеца, и установихме, че има много разминавания и голяма част от хората, с които стартирахме този проект вече ги няма. Текущите участници и ръководство на коалицията са се капсулирали в един затворен кръг и забравят очакванията на протестиращите, които ни събраха“, коментира Венцислава Любенова.

ИБГНИ няма да подкрепи БСП за третия мандат

„Нашите членове и симпатизанти очакваха редовно правителство и по адекватно поведение в Народното събрание на коалицията, която подкрепяхме. Последните дни се удари дъното – всеки дърпа в своята посока. Има хора от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, с които бихме продължили да работим, но не и в този формат, заяви другият съпредседател – Симеон Трулев.

От „Волт“ обявиха, че ще участват в предстоящите парламентарни избори през ноември – независимо дали със собствена регистрация или в коалиционна форма.

Няма разцепление

От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ обаче заявиха, че напускането на „Волт“ не отговаря на истината. Те обърнаха внимание, че „Волт“ никога не са били част от коалицията, като уточниха, че в нея влизат ДБГ, ЕНП и „Движение 21“, „Изправи се.БГ“ и „Отровното трио“. „Определяме публикациите, внушаващи „разпад на коалицията“, за манипулативни и неотговарящи на истината. Оторизирани да говорят от името на парламентарната група и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ са само Мая Манолова и Николай Хаджигенов“, подчертаха от формацията. „Организираните атаки срещу коалицията няма да спрат активната й работа в парламента срещу икономическите интереси на олигарсите и партиите на статуквото, които ги обслужват“, обявиха още от ИБГНИ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама