По морето ще е ветровито

07:00, 08 сеп 21 25 2959 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Облачността над страната ще е разкъсана, предимно значителна над Южна България, където на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще продължи да духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20° и 25°.

Жълт код за силен вятър е в сила за Източна България. Предупреждението важи за Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. Там се очакват пориви на вятъра до 20 м/сек.

Над Черноморието ще има разкъсана, над южното крайбрежие предимно значителна облачност. Ще продължи да духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 21°-23°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, сочи прогнозата на НИМХ.
   
Над планините облачността ще е значителна и на отделни места в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за септември.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама