Мъжът, заплашил с убийство Ива Митева, остава в ареста

16:28, 09 сеп 21 25 2494 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Софийският градски съд остави в ареста Любомир Яков, който заплаши с убийство председателя на Народното събрание Ива Митева. „Съжалявам, не съм имал умисъл да го направя”, каза Яков в съдебната зала. Обвиняемият поиска да остане под домашен арест, съобщи БНТ.

Яков беше доведен в съда, след като стана ясно, че е нарушил домашния арест. Наложи се полицията да го издирва, тъй като не беше открит на адреса на баба си в село Краснава.

Домашен арест за заплашилия с убийство Ива Митева

26-годишният мъж заяви, че когато е бил освободен от ареста, тръгнал на стоп за хисарското село, където е трябвало да излежава мярката си за неотклонение. Стигнал до Пловдив, там чакал шест часа някой да го качи. Помогнал му негов познат, който го оставил в Стара Загора.

Там Яков се върнал в интернет клуба, откъдето изпратил заплашителният имейл. Мъжът твърди, че се е върнал в клуба, за да се свърже със сестра си и брат си, тъй като няма мобилен телефон. Според защитата той е излязъл от следствения арест в София с 13 лв. и не е имал възможност да пътува с обществен транспорт.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама