Големите кавички

10:36, 09 сеп 21 / Големите кавички 25 3285 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (30 август - 3 септември)

Днешният ден наистина продължава да разделя България. Изглежда, за 30 години, не сме успели да си простим един на друг. Не се намери съвест, която да поиска прошка. Не се намери и благородство, което да прости. Всички се опитват да натъкмят историята според собствените си желания“, заяви Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ по повод годишнината от 9 септември 1944 г. 

Паметната дата, както всяка година, отново скара депутатите в Народното събрание, а представителите на „Демократична България“ дори напуснаха залата, след като обявиха, че за да има помирение, трябва да има покаяние. 

По думите на Бабикян деветосептемврийският преврат е поставил началото на разделението и омразата в тази нация. Не ръкопляскайте, не милвайте паметника на Тодор Живков в Правец, не му разтривайте ушите. Нищо добро няма да получим за бъдещето от това, че се разделяме за миналото. Хората трябва да могат да си простят. Този период, тази книга е кървава. От нея нищо добро не очаквайте, освен кръв. Да затворим тази книга, да си простим, за да вървим напред, иначе ще останем някъде в миналото“, призова той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама